Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

01/11/2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το παιδί μπροστά στο «Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο»
Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008 , Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής, 7 μ.μ.
Ο Σύλλογος Φίλων Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Κομοτηνής και ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με τον παιδικό σταθμό «Λιλιπούπολη» πραγματοποιούν εκδήλωση με καλεσμένο το Χρήστο Δημόπουλο παραγωγό παιδικών εκπομπών, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, ώρα 19:30, στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.
Ο ομιλητής διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν τα σημερινά παιδιά στην Ελλάδα, έχοντας διαφορετικά ερεθίσματα και αναζητά τις ευθύνες που έχουν οι γονείς στην δύσκολη πορεία της ενηλικίωσής τους, πάντα ως σύμμαχοι δίπλα τους με στόχο την ευτυχία τους.
Ο Χρήστος Δημόπουλος θα επισκεφτεί μικρούς φίλους Δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής και θα συνομιλήσει μαζί τους. Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής οι μικροί μαθητές θα κληθούν να οπτικοποιήσουν αφηγήσεις του, αποτυπώνοντας στο χαρτί ανησυχίες, οικολογικές ευαισθησίες, προτάσεις που αφορούν το ευρύτερο αλλά και το πολύ κοντινό τους περιβάλλον, με καλλιτεχνική διάθεση. Θα συμμετάσχουν σε συζήτηση με τελικό σκοπό να καταλήξουν σε τρόπους ώστε τα ίδια να συν-ενεργήσουν για να βελτιωθεί η σχέση μας με το περιβάλλον και συνεπώς η ποιότητα ζωής όλων στον πλανήτη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου